A Siegmund ősszel több termékújdonságot is bejelentett. Ezek közül az egyik az – azóta hatalmas népszerűségnek örvendő – Workstation, amely a felhasználás módjától függően lehet hegesztőasztal, munkapad vagy mobil munkahely. Az új munkapad nemcsak a fémiparban alkalmazható, hanem faiparban, építőiparban vagy egyéb területeken végzett munkálatok során is nagy hasznát vehetjük. A görgőkkel felszerelt változat könnyen mozgatható, így mindig ott lesz kéznél, ahol éppen szükségünk van rá.

Asztallapja 1200 x 800 mm méretű, felülete a hegesztőasztaloknál már ismert furatrácsos kialakítású. A Siegmund saját fejlesztésű szerszámacéljából készül, amelyet megmunkálás után teljes keresztmetszetben átedzenek. Emiatt nagy teherbírású és vetemedésre kevésbé hajlamos lesz, továbbá rendkívül jól ellenáll a kopásnak, a karcoknak és az ütésekből adódó sérüléseknek. Ráadásul az asztallap mindkét felülete használható, tehát extrém igénybevételekből adódó elhasználódás esetén egyszerűen csak át kell fordítanunk.

A 16 mm átmérőjű furatok 50 x 50 mm osztású rács mentén helyezkednek el, így az S16 rendszerben megtalálható összes tartozék és szerszám kompatibilis a Workstation munkapaddal. Az alapkivitelű munkapad terhelhetősége 1000 kg. Lábai finommenetes orsóval állítható talpakkal vannak ellátva, ezáltal a szintezés könnyen elvégezhető. A görgős kivitelű munkaasztal terhelhetősége a konstrukcióból és a görgők teherbírásából adódóan 400 kg-ra csökken.

Siegmund Workstation munkapad
Siegmund Workstation fiókokkal
Workstation fiók variációk

A munkapad vázszerkezetében különböző tárolóhelyek kerültek kialakításra. Az alapkivitel tartalmaz egy szerszámtartó panelt az ütközők és derékszögek részére, egy furatos rekeszt a gyorsrögzítő csavarok számára, egy kisebb és egy nagyobb polcot, valamint egy keresztsínt, amelyen a menetes szorítókat tárolhatjuk. Az asztallap alatt elhelyezkedő védőlemezek biztosítják, hogy a hegesztési fröccsenés és egyéb szennyeződések a rendszerfuratokon keresztül ne kerüljenek a szerszámtároló részbe. A három védőlemez elcsúsztatható és könnyen kiemelhető, így a tisztítás gyorsan és egyszerűen megoldható.

A standard tárolóhelyek továbbá külön megrendelhető fiókokkal is kiegészíthetők. A munkapad jobb oldali felében 180 mm, bal oldali felében pedig 600 mm magasságú hely áll rendelkezésünkre, amelyekbe különböző magasságú fiókokat szerelhetünk. A 60 mm, 120 mm, 180 mm és 240 mm méretű fiókokkal igényeink szerint kombinálva feltölthetjük a rendelkezésre álló helyet. A moduláris felépítésnek köszönhetően a fiókokat később is bármikor megrendelhetjük és beszerelhetjük.

A Workstation lapra szerelt állapotban érkezik, összeszereléséről magunknak kell gondoskodnunk. A gyártó ehhez ábrákkal ellátott, részletes szerelési útmutatót biztosít, amelynek segítségével lépésről lépésre elvégezhetjük az összeállítást. Az összeszereléshez néhány villáskulcsra, imbuszkulcsra és egy derékszögre lesz szükségünk. Első lépésben a vázszerkezetet kell összeállítanunk, a csavarokat csak kézi erővel meghúzva. Amikor minden a helyére került, derékszöggel történő ellenőrzés mellett kulcsokkal véglegesen meghúzzuk a csavarokat. Azután beszerelhetjük a szintező talpakat, a tároló polcokat és rekeszeket, valamint a fióktartó síneket. Végül az asztallapot rögzítjük a helyére a süllyesztett fejű csavarok felhasználásával.

A munkapad további, külön megvásárolható kiegészítőkkel is felszerelhető. Az önbeálló, fékezhető kerekek segítségével mobil munkahellyé változtathatjuk munkapadunkat. A szintezőtalpak magasságának átállításával kiválasztható, hogy a munkapad a talpakon vagy a görgőkön álljon. Fontos azonban megjegyezni, hogy a görgőkre állított munkapad terhelhetősége 400 kg-ra csökken. Az utólag is beszerelhető fiókok a fent említett méretekben állnak rendelkezésre. Ha satuval szeretnénk felszerelni a munkapadot, a gyártó erre is kínál megoldást. Az adapter lappal ellátott és gyorsrögzítő csavarokkal együtt szállított prémium minőségű satut villámgyorsan fel- és leszerelhetjük, így csak akkor foglalja a helyet a munkapadon, amikor szükégünk van rá.

Siegmund Workstation munkapadok

A Workstation munkapad most kétféle kedvezményes csomagajánlatban is elérhető a Kedvezményes ajánlatok oldalunkon.