A megfelelő Siegmund hegesztőasztal kiválasztása során többféle asztalláb mellett is dönthetünk. A felhasználás módjától, a feladat követelményeitől, valamint a kívánt asztalmagasságtól függően választhatunk standard, hosszabb kivitelű, állítható hosszúságú, görgős, állítható hosszúságú görgős, illetve rögzítőtaplas lábakat. Asztalmérettől függően 4, 6 vagy 8 láb használata szükséges, amelyeket 2-2 csavarral rögzíthetünk a hegesztőasztal alsó felületén kialakított csatlakozási pontokhoz.

Az asztalokhoz alapkivitelben standard lábak tartoznak, amelyekből kétféle méret áll rendelkezésre. A normál lábak 850 mm, a hosszabbak pedig 950 mm asztalmagasságot biztosítanak. A standard lábak finommentes orsóval 40–50 mm tartományban állítható talppal vannak ellátva, ezek az asztal egyszerű szintezését teszik lehetővé. A beállított magasság az orsón található kontraanyával rögzíthető. Erősen poros környezetben célszerű a kiegészítőként beszerezhető porvédő műanyagburkolatok használata, melyek óvják a szintezőtalpakat a szennyeződéstől.

Amennyiben felmerül az igény az asztalmagasság változtatására, az állítható hosszúságú láb a megfelelő választás. Az egymásban elcsúsztatható zártszelvényekből felépülő lábaknál a beállított méret rögzítésére furatsor és csapszegek szolgálnak. Az állítható lábakból az S16 rendszerben egyféle méret áll rendelkezésre, amellyel 650–1050 mm asztalmagasság biztosítható. S22 rendszerben kétféle méret közül választhatunk, a normál méretű lábak 600–850 mm, a hosszabb lábak pedig 700–1050 mm tartományban teszik lehetővé az asztalmagasság beállítását. S28 rendszerben szintén kétféle méret rendelhető, a normál méretű lábak 650–900 mm, a hosszabb lábak 750–1100 mm asztalmagasság beállítására kínálnak lehetőséget.

Hegesztőasztal lábak típusai
Állítható magasságú asztalláb
Görgős asztalláb

A hegesztőasztal mobilitását görgős lábak felszerelésével biztosíthatjuk. Használatuk akkor célszerű, ha a munkafolyamat megköveteli az asztal és a rá szerelt munkadarabok helyének vagy helyzetének gyakori változtatását. A lábak végére szerelt önbeálló görgők a fékek segítségével szükség esetén stabilan rögzíthetők. Fontos megjegyeznünk, hogy a görgős lábak teherbírása a talpas változatokénál jóval kisebb, ezért nagy tömegű munkadarabokhoz nem használhatók. Normál és állítható hosszúságú kivitelben állnak rendelkezésre. Előbbinél a lábak mérete nem állítható, 850 mm asztalmagasságot biztosítanak. Utóbbinál a lábhossz furatsor és csapszegek segítségével változtatható, így rendszertől függően 200–300 mm tartományban teszik lehetővé az asztalmagasság módosítását. Természetesen mindkét változatnál lehetőségünk van az asztal szintezésére a görgők felett található finommenetes orsó beállításával.

A hegesztőasztal padlóhoz rögzítését a rögzítőtalpas lábak teszik lehetővé. A talpak önbeállóak és szintezés céljából kis mértékben a magasságuk is állítható. Az asztal helyzetének beállítása és a szintezés után talpanként 3-3 csavarral történik a rögzítés. Ezekhez a lábakhoz szintén használhatók a korábban említett porvédő műanyagburkolatok.

Nagyon alacsony, padlóközeli munkamagasság kialakításához használhatók a talpas szintezőcsavarok, illetve az extra rövid, 150 mm méretű lábak. Szintén alacsony asztalmagasságot tesznek lehetővé, ezenkívül a mobilitást is biztosítják az asztal oldallapjára felszerelhető görgős blokkok.

Gyakori és nagyobb mérettartományban végzett magasságállításhoz alkalmazhatók a hidraulikus emelőkeretek, amelyek többféle teherbírással és emelési magassággal rendelhetők. Használatuk különösen nehéz és nagyméretű munkadarabok gyártása során jelent nagy segítséget.

Talpas szintezőcsavar